czwartek, 5 stycznia 2017

Domowy krem czekoladowy z piernikową nutą

Domowy krem czekoladowy z piernikową nutą 


Składniki :
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady,
  • 1,5 szklanki mleka,
  • 1 szklanka orzechów laskowych,
  • 3 łyżki cukru pudru,
  •  2 łyżeczki przyprawy do piernika.
Przygotowanie :

Na suchej patelni upraż orzechy. Mieszaj co jakiś czas alby  się nie przypaliły. Przesyp  na ściereczkę. Pocieraj dłonią aż odpadnie skórka. Przełóż do blendera orzechy i wlej pół szklanki mleka. Zblenduj dokładnie. Resztę mleka delikatnie podgrzej. Wrzuć połamaną czekoladę i mieszaj aż  się rozpuści. Czekoladowe mleko przelej do blendera. Wsyp cukier puder i przyprawę do piernika. Dokładnie blenduj  parę minut aż masa stanie się gładka. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print