czwartek, 30 czerwca 2016

Biszkopciki kakaowe z bitą śmietaną

Biszkopciki kakaowe z bitą śmietaną


Składniki :
  • 4 jajka,
  • 3 łyżki cukru,
  • 2 płaskie łyżki mąki,
  • 1 łyżka kakao,
  • bita śmietana,
  • ulubione owoce.
 Przygotowanie :

Białka ubij na sztywną pianę. Nie przerywając miksowania wsyp cukier a następnie dodaj żółtka. Wsyp przesianą mąkę oraz kakao. Delikatnie połącz składniki.  Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto rozsmaruj za pomocą łyżki tworząc koła. Włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piecz 8 minut. Gorące omleciki ułóż na butelce.

Podawaj z bitą śmietaną i sezonowymi owocami.  

3 komentarze:

Print