poniedziałek, 3 listopada 2014

Kotlety z kaszy jęczmiennej z dynią

Kotlety z kaszy jęczmiennej z dynią 


Składniki :
  • 2 szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej,
  • 1 szklanka startej dyni,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżka masła,
  • natka pietruszki,
  • sól,
  • pieprz, 
  • jajko,
  • bułka tarta,
  • olej do smażenia.
Przygotowanie :

Do miski wsyp kaszę.  Cebulę posiekaj.  Na rozgrzaną patelnię wrzuć masło.  Dodaj dynię i cebulę. Podsmaż parę minut. Warzywa przełóż do kaszy. Wrzuć posiekana natkę pietruszki. Wbij jajko i przepraw do smaku.  Wszystkie składniki dobrze wymieszaj. W dłoni uformuj pulpeciki. Obtocz w bułce tartej i usmaż na złoty kolor z każdej strony.

2 komentarze:

  1. zrobiłam kotleciki - w smaku super ale farsz nie klei się do siebie - ciężko uformować i obtoczyć w panierce. Rozsypują się, jak temu zaradzić ?

    OdpowiedzUsuń
  2. Możliwe że dałam za dużo startej dyni ?

    OdpowiedzUsuń

Print